Πολυκόμπι

Ονόματα

Επιστημονικό Όνομα

Polygonum aviculare

Κοινά Ονόματα

Πολυκόμπι

Περιγραφές

Περιγραφή

Απαντάται σε σιταγρούς,σε τεύτλα, σε μηδική, σε βαμβάκι, σε φυτώρια, σε αμπελώνες και δενδρώνες, καθώς και σε ακαλλιέργητες εκτάσεις και στις άκρες των δρόμων.

Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και ανταγωνίζεται έντονα τις καλλιέργειες, ιδιαίτερα υπό δυσμενείς συνθήκες. Θεωρείται "δύσκολo" στην καταπολέμησή του, ιδιαίτερα αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σε νεαρό στάδιο. Xαρακτηρίζεται επίσης ως μελισσοκομικό φυτό.

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

Φυτρώνει την άνοιξη-καλοκαίρι. Οι κοτυληδόνες των νεαρών φυτών είναι μικρές και επιμήκεις, σαρκώδεις, με κοκκινωπή απόχρωση στην κάτω επιφάνεια, όπως και στο υποκοτύλιο. Τα φύλλα των ανεπτυγμένων φυτών είναι λογχοειδή. Ο βλαστός είναι όρθιος ή έρπων και έντονα διακλαδισμένος, ώστε να σχηματίζει ένα πυκνό στρώμα. Xαρακτηριστικοί είναι οι κόμβοι (από όπου και το όνομά του) κατά μήκος του βλαστού, που καλύπτονται από λευκή μεμβράνη. Από αυτούς φύονται εναλλάξ μικρά φύλλα. Τα άνθη είναι λευκά ή ρόδινα.

Όργανα Διασποράς

Διασπορά

Πολλαπλασιάζεται με σπόρους, που διατηρούν τη βιωσιμότητά τους στο έδαφος για πολλά χρόνια. Ο λήθαργός τους οφείλεται σε ουσίες που περιέχουν και αναστέλλουν το φύτρωμα. Ξεπερνιέται όταν εκτεθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Copyright © Bayer AG