Σύμβολο του Διονύσου, επιτραπέζιο, οινοποιήσιμο ή σταφίδα, το αμπέλι είναι μια από τις αρχαιότερες καλλιέργειες στην Ελληνική γή.
» περισσότερα
Από τις μεγαλύτερες σε έκταση καλλιέργειες φρούτων στην Ελλάδα, παρουσιάζουν μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον.
» περισσότερα
Ο αραβόσιτος είναι μια σημαντική εκτατική καλλιέργεια κυρίως για ζωοτροφή, που συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
» περισσότερα
Πλούσια σε βιταμίνη C, λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια και άλλα είδη καλλιεγρούνται ευραίως σε περιοχές με ζεστό κλίμα.
» περισσότερα
Τα μήλα, τα αχλάδια και τα κυδώνια τα συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και σε μεγάλο αριθμό ποικιλιών.
» περισσότερα
Το συναντάμε σε περιοχές όπου η διαθεσιμότητα του νερού είναι επαρκής, συνήθως κοντά σε μεγάλους ποταμούς.
» περισσότερα
Ιερό δέντρο της Αθηνάς, με τους πολύτιμους καρπούς που δίνουν το ελαιόλαδο, είναι το καμάρι της Ελληνικής παραγωγής.
» περισσότερα
Σημαντική καλλιέργεια κηπευτικών στην Ελλάδα, τα συναντάμε συνήθως σε θερμοκηπιακές μονάδες.
» περισσότερα
Καλύπτει μεγάλες πεδινές εκτάσεις και είναι πολύ σηματνική καλλιέργεια για την Ελληνική αγροτική οικονομία.
» περισσότερα
Καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελληνικής αγροτικής γής και αποτελούν βασικό συστατικό διατροφής.
» περισσότερα
Από την πρώιμη Μεσσηνία έως το Νευροκόπι, σημαντική πηγή αμύλου, η πατάτα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
» περισσότερα
Ο "βασιλιάς" των κηπευτικών, φρέσκια ή μεταποιημένη η τομάτα βρίσκεται απαραίτητα στο Μεσογειακό τραπέζι.
» περισσότερα