Βελτιωτές βαμβακιού και ρυζιού επισκέφτηκαν τα πειράματα αγρού της Bayer CropScience στην Ελλάδα

 

Aθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011 – Η Bayer CropScience Ελλάς διοργάνωσε επίσκεψη σε πειράματα αγρού, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή βελτιωτών ποικιλιών βαμβακιού και ειδικών στην ανάπτυξη υβριδίων ρυζιού τόσο της Bayer CropScience Η.Π.Α όσο και της εταιρείας Cotton Seed Distributors Ltd (CSD) από την Αυστραλία.

 

Οι κ.κ.  Phil Steel και Steve Calhoun

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 11/09 μέχρι και τις 16/09, σε πειράματα αγρού που βρίσκονται στις ευρύτερες περιοχές της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης και επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση των νέων ποικιλιών βαμβακιού FiberMax καθώς επίσης και στα υβρίδια ρυζιού Arize που η Bayer CropScience δοκιμάζει για 3η χρονιά στην περιοχή της Χαλάστρας. Οι βελτιωτές ποικιλιών βαμβακιού και ρυζιού της Bayer CropScience Η.Π.Α, κ.κ. Steve Calhoun και Stephen Oakley καθώς και ο ειδικός στην ανάπτυξη ποικιλιών βαμβακιού της CSD κ. Phil Steel, επισκέφθηκαν τα πειράματα αγρού μαζί με στελέχη και τον Γενικό Διευθυντή της Bayer CropScience στην Ελλάδα Δρ. Hans-Joachim Henn, τον Εμπορικό Διευθυντή βαμβακιού του Τομέα Βιοεπιστήμης, κ. Charles Grange και τον Υπεύθυνο βαμβακιού κ. Michel Tahar.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες των διάφορων περιοχών καλλιέργειας βαμβακιού στην Ελλάδα και να ανακαλυφθούν οι νέες ποικιλίες FiberMax που ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες και στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς για βαμβάκι με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς επίσης και η αξιολόγηση των νέων υβριδίων ρυζιού Arize που η Bayer CropScience σκοπεύει να αναπτύξει στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες, εκτός της αξιολόγησης του νέου γενετικού υλικού, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σημαντικές τεχνικές πληροφορίες με τα στελέχη της Bayer CropScience στην Ελλάδα προσφέροντας απλόχερα την πολύτιμη εμπειρία και γνώση τους σχετικά με τις καλλιέργειες βαμβακιού και ρυζιού.

 

Χωράφι σπαρμένο με υβρίδιο ρυζιού Arize

Copyright © Bayer AG