Εκπρόσωποι της CSD Αυστραλίας επισκέπτονται τα πειράματα αγρού της Bayer CropScience στην Ελλάδα

 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2009 – Ο Τομέας  Βιοεπιστήμης της Bayer CropScience διοργάνωσε τριήμερη επίσκεψη σε πειράματα αγρού, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή βελτιωτών ποικιλιών βαμβακιού και στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Cotton Seed Distributors Ltd (CSD) από την Αυστραλία.

Εικόνα 1: Οι κ.κ.  Phil Steel και Stephen Oakley  καταγράφοντας παρατηρήσεις στη διάρκεια της επίσκεψης του πειραματικού αγρού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 14/09 μέχρι και τις 16/09, σε πειράματα αγρού που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Βοιωτίας, με σκοπό την αξιολόγηση των νέων ποικιλιών βαμβακιού. Οι ειδικοί της CSD στην καλλιέργεια του βαμβακιού κ.κ. James Kahl, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CSD, Peter Graham, Διευθύνων Σύμβουλος της CSD και κ. Phil Steel, βελτιωτής ποικιλιών βαμβακιού της CSD, καθώς και ο κ. Stephen Oakley, βελτιωτής ποικιλιών βαμβακιού της Bayer CropScience USA, επισκέφθηκαν τα πειράματα αγρού μαζί με στελέχη και τον Γενικό Διευθυντή της Bayer CropScience στην Ελλάδα Δρ. Hans-Joachim Henn και τον Εμπορικό Διευθυντή βαμβακιού του Τομέα Βιοεπιστήμης, κ. Charles Grange.

Η αξιολόγηση αφορούσε τις εμπορικές ποικιλίες βαμβακιού FiberMax της Bayer CropScience, αλλά και τις νέες υποσχόμενες ποικιλίες της CSD, που βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες των διάφορων περιοχών καλλιέργειας βαμβακιού στην Ελλάδα και να ανακαλυφθούν νέες ποικιλίες που να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες και στα νέα ποιοτικά δεδομένα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες, ως εξαιρετικά έμπειροι στην καλλιέργεια του βαμβακιού, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σημαντικές τεχνικές πληροφορίες συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία νέων ποικιλιών βαμβακιού για την Ελληνική αγορά.

Εικόνα 2: Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη των πειραματικών αγρών, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της CSD Αυστραλίας και της Bayer CropScience USA, μαζί με την ομάδα της Bayer CropScience Ελλάς. 

Copyright © Bayer AG