Βελτιωτές βαμβακιού επισκέπτονται τα πειράματα αγρού της Bayer CropScience στην Ελλάδα

 

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 – Η Bayer CropScience Ελλάς διοργάνωσε τριήμερη επίσκεψη σε πειράματα αγρού, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή βελτιωτών ποικιλιών βαμβακιού τόσο της Bayer CropScience Η.Π.Α όσο και της εταιρείας Cotton Seed Distributors Ltd (CSD) από την Αυστραλία.

 

Οι κ.κ.  Phil Steel και Steve Calhoun καταγράφοντας παρατηρήσεις στη διάρκεια της επίσκεψης πειραματικού αγρού

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 13/09 μέχρι και τις 15/09, σε πειράματα αγρού που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Βοιωτίας, με σκοπό την αξιολόγηση των νέων ποικιλιών βαμβακιού. Οι βελτιωτές ποικιλιών βαμβακιού της Bayer CropScience Η.Π.Α, κ.κ. Steve Calhoun και Stephen Oakley καθώς και ο βελτιωτής ποικιλιών βαμβακιού της CSD κ. Phil Steel, επισκέφθηκαν τα πειράματα αγρού μαζί με στελέχη και τον Γενικό Διευθυντή της Bayer CropScience στην Ελλάδα Δρ. Hans-Joachim Henn και τον Εμπορικό Διευθυντή βαμβακιού του Τομέα Βιοεπιστήμης, κ. Charles Grange. Η αξιολόγηση αφορούσε τις υπάρχουσες εμπορικές ποικιλίες βαμβακιού FiberMax της Bayer CropScience, αλλά και τις νέες  υποσχόμενες ποικιλίες της Bayer CropScience και της CSD, που βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Στόχος της επίσκεψης ήταν να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες των διάφορων περιοχών καλλιέργειας βαμβακιού στην Ελλάδα και να ανακαλυφθούν οι νέες ποικιλίες που θα ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες καθώς και στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς για βαμβάκι με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες, εκτός της αξιολόγησης του νέου γενετικού υλικού, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σημαντικές τεχνικές πληροφορίες με τα στελέχη της Bayer CropScience στην Ελλάδα προσφέροντας απλόχερα την πολύτιμη εμπειρία τους και γνώση.

 

Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη των πειραματικών αγρών, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της CSD Αυστραλίας και της Bayer CropScience USA, μαζί με την ομάδα της Bayer CropScience Ελλάς

 

Copyright © Bayer AG