Τρίτη, 14 Ιουνίου,2016

Η Bayer χρυσός χορηγός του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

Τις ολοκληρωμένες λύσεις της για τη φυτοπροστασία της ροδακινιάς παρουσίασε η Bayer στο Φεστιβάλ Ροδάκινου.

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου από τις 27 έως και 29 Μαΐου  στην Βέροια. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

    Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) την περίοδο 1958-1962 διοργάνωνε με επιτυχία στην πόλη της Βέροιας το «Φεστιβάλ Παραγωγής». Επρόκειτο για εκδηλώσεις που γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία και πρόβαλαν τα προϊόντα του κάμπου της Ημαθίας σε όλη την Ελλάδα.     

Μετά την επαναδραστηριοποίηση του ΤΟΒ από το 2014, σχεδιάστηκε η αναβίωση του Φεστιβάλ, με κύρια έμφαση στο Ροδάκινο που αποτελεί κατά κοινή ομολογία τη «ναυαρχίδα» της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

    Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις βασικές εκδηλώσεις, το Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο, τα Δημιουργικά Εργαστήρια για παιδιά και τη Γιορτή Γαστρονομίας.

    Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο (27 και 28 Μαΐου) συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, καθηγητές της γεωπονικής σχολής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και καλεσμένοι από άλλες χώρες. Το Συνέδριο κάλυψε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το ροδάκινο, από την καλλιέργεια, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία, μέχρι τη μεταποίηση, την εμπορία και τις εξαγωγές.

 

    Η Bayer συμμετείχε ως χρυσός χορηγός του Φεστιβάλ έχοντας την πεποίθηση, ότι η καλλιέργεια της ροδακινιάς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πλέον ελπιδοφόρους παράγοντες της Ελληνικής γεωργίας και της εξαγωγικής οικονομίας,  με εμπλοκή τόσο των παραγωγικών , όσο και των μεταποιητικών μονάδων.

    Η Bayer διαθέτει μια πλήρη παλέτα προϊόντων  - τόσο συμβατικών,  όσο και φυσικής προέλευσης - για την φυτοπροστασία της ροδακινιάς, προσφέροντας σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις σε όλα τα σημαντικά προβλήματα.

 

    Στα πλαίσια της θεματολογίας του συνεδρίου, ο κος Μάνος Χαρκιολάκης (Product Manager και υπεύθυνος των δενδροκομικών καλλιεργειών) ανέπτυξε την πρόταση της εταιρείας με θέμα «Ολοκληρωμένες Λύσεις Φυτοπροστασίας στο Ροδάκινο από την Bayer». Παρουσιάστηκαν στοιχεία της καλλιέργειας από την Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και οι λύσεις που προσφέρει η Bayer, τόσο στα κυριότερα εντομολογικά προβλήματα, όσο και στις μυκητολογικές ή βακτηριολογικές ασθένειες, καθώς και στη αντιμετώπιση των ζιζανίων.


Copyright © Bayer AG