Η Bayer πήρε μέρος στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Φυτοπροστασίας της IUPAC (Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας), το παγκόσμιο ηγετικό γεγονός σε αυτό το πεδίο, ως μία από τους κύριους χορηγούς.
Αθήνα, 3 Ιουνίου, 2019 – Η Bayer πήρε μέρος στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Φυτοπροστασίας της IUPAC (Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας), το παγκόσμιο ηγετικό γεγονός σε αυτό το πεδίο, ως μία από τους κύριους χορηγούς. Περίπου 1.500 ειδικοί για την υγεία των φυτών πήραν μέρος στο γεγονός που έλαβε χώρα στη Γάνδη του Βελγίου, από τις 19 έως τις 24 Μαΐου, 2019. Ανάμεσά τους βρέθηκαν παγκοσμίως διακεκριμένοι ομιλητές, ακαδημαϊκοί, ειδικοί από τη βιομηχανία, νομοθέτες και άλλοι εμπλεκόμενοι.
Σε διαφορετικά πάνελ, οι ειδικοί συζήτησαν ιδέες για τη μοντέρνα φυτοπροστασία, η οποία εξαρτάται ακόμη, σε μεγάλο βαθμό, από την ορθολογική εφαρμογή των αγροχημικών για τον έλεγχο ασπόνδυλων εχθρών όπως έντομα, ακάρεα, και νηματώδεις, καθώς και ζιζάνια και ασθένειες. Η Bayer υπήρξε χορηγός σε ένα από τα πάνελ που εστίασε στη διαθεσιμότητα χημικών ομάδων με διαφορετικούς τρόπους δράσης (MoAs).
«Είναι ύψιστης σημασίας να σχεδιάζουμε βιώσιμες στρατηγικές διαχείρισης ανθεκτικότητας», δήλωσε ο Dr. Ralf Nauen, Επικεφαλής Έρευνας που εργάζεται στη Διαχείριση Ανθεκτικότητας στον Τομέα Crop Science, της Bayer ΑG.
Η νέα νομοθεσία συνεχίζει να ασκεί πίεση στο χαρτοφυλάκιο φυτοπροστασίας σε κάποιες περιοχές του κόσμου, καθιστώντας την ανάπτυξη, τις εγκρίσεις και την εμπορική διάθεση νέων λύσεων ακόμη πιο σημαντικές στις ημέρες μας. Επιπλέον, λόγω της πιθανής εξέλιξης της ανθεκτικότητας, η κατανόηση των μοριακών και γενετικών μηχανισμών είναι σημαντική για να αντιληφθούμε καλύτερα θέματα διασταυρούμενης ανθεκτικότητας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες τακτικές διαχείρισης της ανθεκτικότητας για να προστατέψουμε τα μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και επίσης τα νηματωδοκτόνα.
Το συγκεκριμένο πεδίο κέρδισε πρόσφατα δυναμική μέσω ενός αριθμού γονιδιακών και γενετικών εργαλείων που επέτρεψαν να αναλύσουμε και να εξετάσουμε σε λεπτομέρεια τις μοριακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αγροχημικών και αλληλοεπιδρώντων πρωτεϊνών, ένα σημαντικό θέμα αυτής της συνεδρίας. Ο Δρ. Nauen, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής διεθνώς του πάνελ, παρουσίασε επίσης ένα έγγραφο για την ασφάλεια των μελισσών σε σχέση με το flupyradifurone (Sivanto™), ένα μοντέρνο εντομοκτόνο της Bayer με άριστο προφίλ ασφαλείας στον έλεγχο των πιο σημαντικών μυζητικών εντόμων.
Η Bayer με την ευκαιρία της διοργάνωση αυτής, παρουσίασε τη δέσμευσή της στη διαμόρφωση της γεωργίας μέσω επαναστατικής καινοτομίας προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και του πλανήτη. Με το πάθος για καινοτομία που επιδεικνύουν οι ερευνητές της Bayer και δουλεύοντας μαζί με επιστήμονες σε όλη την υφήλιο, η εταιρία μάχεται για να προσφέρει καλύτερες και βιώσιμες λύσεις σε όλους τους παραγωγούς.
Πολυάριθμοι ειδικοί της Bayer συμμετείχαν ως ομιλητές σε διαφορετικά πάνελ σε θέματα όπως η ανακάλυψη και βελτιστοποίηση προϊόντων φυτοπροστασίας, οι μελλοντικές προκλήσεις στην υπεύθυνη διαχείριση προϊόντων, η νομοθεσία και επικοινωνία, ή οι νέες αγροτικές τεχνολογίες που περιλαμβάνουν ψηφιακές λύσεις και αυξανόμενη χρήση βιολογικών προϊόντων φυτοπροστασίας.
Οι επισκέπτες και δημοσιογράφοι που πήραν μέρος ήταν επίσης προσκεκλημένοι να γνωρίσουν τη Bayer στο περίπτερο 58 του εκθεσιακού χώρου, όπου ειδικοί ενημέρωσαν σχετικά με το σκεπτικό των Ειδικά Σχεδιασμένων Αγρονομικών Λύσεων, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές και καινοτόμες προτάσεις σε χημική και βιολογική φυτοπροστασία. Οι επισκέπτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εικονική περιήγηση στη Bayer ForwardFarm κοντά στις Βρυξέλλες ώστε να μάθουν περισσότερα για τις αγρονομικές λύσεις τελευταίας τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη ForwardFarm είναι μία πλατφόρμα που καταδεικνύει τις δεσμεύσεις της Bayer τόσο σε καινοτομία όσο και σε βιωσιμότητα.