Η Bayer στηρίζει την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2011

Tο πρωί της Πέμπτης 3ης Μαρτίου 2011, οι εκπρόσωποι της Bayer CropScience Dr Hans-Joachim Henn (Γενικός Διευθυντής), Αναστάσιος Σαζαλτζόγλου (Διευθυντής Marketing), Μιχάλης Τριβιζάς (Διευθυντής Πωλήσεων), Αθανάσιος Βούλγαρης (Προϊστάμενος Β. Ελλάδας) και Περικλής Κολοκοτρώνης (Επιθεωρητής Πωλήσεων), επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών με σκοπό την ηθική και οικονομική ενίσχυση της Μονής. Η ηγουμένη, μοναχή Φεβρωνία τους ξενάγησε στους χώρους του μοναστηριού το οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο δοκιμάστηκε από την φωτιά που ξέσπασε σε ξύλινη οροφή του κτίσματος με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 2.500τ.μ. αποτελούμενα από βασικούς χώρους διαβίωσης των μοναχών όπως ξενώνα, τράπεζα, μαγειρείο και αποθηκευτικούς χώρους.

H ιστορική σπουδαιότητα της Μονής έγκειται στο γεγονός ότι ιδρύθηκε το 1270μ.Χ. σε μια δυσπρόσιτη τότε περιοχή των Σερρών, το Μενοίκειο Όρος και από τότε δεν έπαψε να αποτελεί διαχρονικά κομβικό σημείο εκκλησιαστικής, πνευματικής, καλλιτεχνικής και εθνικής αναφοράς για όλους τους προσκυνητές της παγκόσμια.

Η Bayer Hellas αφοσιωμένη στο θεσμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δε διστάζει να προσφέρει κοινωνικό έργο, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και να υποστηρίζει ενεργά δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ωφέλεια του πολίτη και του περιβάλλοντος.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Bayer CropScience Dr. Hans-Joachim Henn παραδίδει την επιταγή για ενίσχυση της Μονής στην Ηγουμένη Φεβρωνία.

Οι εκπρόσωποι της Bayer CropScience με την Ηγουμένη Φεβρωνία 

 

Copyright © Bayer AG